BloggRegistret.se

tisdag 13 mars 2007

The westcoast Näktergal

The sun is out, birds are singing, bees are trying to have sex with them... as is my understanding - Bart Simpson

I takt med att temperaturen stiger, glider samtidigt dom västkutska näktergalerna in över hustaken, dvs trutarna och måsarna. Jag tycker faktiskt det är mysigt att höra deras "sång", det är ett säkert vårtecken för mig.

Ibland kan det dock bli lite i överkant. Fåglarna som snart börjar häcka på våra hustak, startar ju sin serenad strax innan solen går upp, och då låter det mycket. Vi bor längst upp i ett 50-tals hus, där ventilationskanalen bokstavligt talat är ett rör från badrummet och köket rakt ut på taket. Så när dom sätter igång där uppe, kan man lätt tro att dom bosatt sig i vårt kök.

Men sedan. Runt maj juni börjar det roliga. Det är då dom små måsungarna rullar ner från hustaken och springer omkring som luddiga handbollar mellan husen. Strängt bevakade av sina föräldrar, och då menar jag Strängt. Kommer man nära en sådan där boll har man genast en skrikande måsförälder flaxande över huvudet.

Jag kan erkänna att man är inte kaxig när ett sådant gigantiskt skrikande monster anfaller en, men att se kärringarna i grannskapet fly för livet med sina matkassar flygande. Det är en höjdpunkt. Det är sann humor. Tack till alla måsföräldrar som bjuder på denna show.

Som sagt, det var det där med skadeglädjen.

Inga kommentarer: