BloggRegistret.se

tisdag 20 mars 2007

Djävla daltande

If poverty is the mother of crime, lack of good sense is the father - Jean de La Bruyère

Detta är något utav det vidrigaste jag hört. Hon jobbade med IT på SDN centrum (Stadsdelsnämden Centrum) och fixade via datorsystemet, socialbidrag till sig själv och sin bror på totalt 3,7 miljoner kronor.

Hon åkte fast, men slipper fängelse, för att hon säger att hennes handlande berodde på ett spelmissbruk. Innan dommen skulle falla var hon smart nog att skriva in sig på ett behandlingshem mot spelmissbruk, och det räckte för Tingsrätten.

Dom menar i sin dom att hon nu tagit tag i sitt liv, och en fängelsedom skulle förstöra för henne och hennes familj. Konstigt, med tanke på att flera arbetskamrater vittnade om att hon snarare badade i lyxartiklar än spelbongar.

Det är tydligen skillnad på folk å folk. Fy Fan!! Men vad mer kan man förvänta sig i ett (socialdemokratiskt) land där man menar att: "Om moral är bra. Så måste ju dubbelmoral, vara dubbelt så bra". Undrar vad en annan hade fått för samma brott?

Hennes bror förövrigt, fick 180 timmars samhällstjänst (alltså fyra och en halv vecka!) för sin inblandning (häleri och del av bytet, 900 000 kr).

Inga kommentarer: