BloggRegistret.se

måndag 12 mars 2007

Vår ädlaste ägodel

Your mother seems really upset. I better go have a talk with her.... during the commercial - Homer Simpson

Utvecklingen går ju framåt. Fort i vissa fall och områden, djäkligt långsamt i andra. Ta det här med hur vi använder och gör slut på vår miljö. Teorierna om hur detta skall stoppas är många, och oftast "far out" och ganska "spacade".

Jag har ett annat synsätt. Det bästa vore ju att utveckla alternativ, eller hur. Alltså, se till att människan har något annat att göra istället för att vandra omkring och trampa ner (skövla) vår natur. Vi har redan lösningen, men den kan förfinas, och den stavas TV!

Själva TVn har ju utvecklats en del. Från svart/vit till färg, analog till digital och stor till platt. Men det viktiga, gränssnittet mellan burken och användaren, fjärrkontrollen, den finns visserligen, men utvecklingen är liten.

Jag föreslår bl.a följande funktion. Man skall kunna ställa in en tidsintervall, låt säga 5-30 sekunder, och sedan bläddrar TVn mellan samtliga förvalda kanaler med detta intervall. Inga fler "fjärrkontroll-tummar" där inte, utan bara skön njutning i bästa liggställning. Detta är en lätt lösning.

Funktionen kan förfinas. Vid tittande på en kanal, kan kontrollen känna av signalen från sändningen som förkunnar reklamavbrott. Denna signal startar då automatbläddring tills reklamen är slut och TVn återvänder till den kanal man tittade på.

Med dessa två små enkla lösningar kan man säkert binda fler människor till våran centrala punkt i livet, TVn. Ju mer vi sitter stilla, dessto mindre energi förbrukar vi. Tänk vad mycket miljö och natur man kan spara om man bara vill. Tänk vad fint det blir där ute för dom som trots allt väljer den kalla tomma naturen framför den varma gemenskapen framför TVn.

Tacka oss gärna, där vi sitter med våra ömma tummar framför drömburken.

Inga kommentarer: