BloggRegistret.se

torsdag 8 mars 2007

Genial skattelösning

The nation should have a tax system that looks like someone designed it on purpose - William E. Simon

Ni som befinner i Göteborg vet vilka trafikproblem vi har, hur dåliga vägarna är (älvförbindelserna) och vad vi önskar av kommunaltrafiken. För att lösa detta behövs bristvaran, pengar. Här är en enkel men genial lösning till mer klirr i kommunalkassan.

Mycket utav problemet består av att folk flyttar till kranskommunerna och sedan pendlar till sina arbeten här i Göteborg. Det är dom vi måste komma åt, eller deras pengar rättare sagt. Lösningen är att göra om det kommunala skattesystemet.

Låt 10-15% av den kommunalskatt som folk betalar i sina hemkommuner, istället gå till den kommun där den skattebetalande jobbar. Alltså där den anställdes arbetsplats har sitt säte. Det skulle lära snyltkommunerna nått.

Det kanske till och med skulle bli ett par spänn över till annat, snöröjning t.ex. Kanske inte själva röjningen då, men det kanske räcker till en liten kurs. En kurs där dom kommunala snöröjningsansvariga fick lära sig att vinter, det kommer varje år, och då kommer det snö. Då kanske dom inte blir så överrumplade nästa vinter, när våra två cm kommer och stoppar all form av kommunikation.

Genialt, eller hur, som klädnypan ungefär. Kom ihåg vad du läste det först. Börje the Man kan sin sak.

Inga kommentarer: