BloggRegistret.se

fredag 16 mars 2007

Misshandel på spårvagnen

Well, let me ask you this: Shut up! - Chief Wiggum

Då har det hänt igen. Biljettkontrollanterna på spårvägen har visat musklerna och med våld kvarhållit en passagerare som saknade "gilltigt färdbevis". Vittnen säger att dom, kontrollanterna, gick ovanligt hårdhänt fram. Själva svarar dom med att anmälla "fuskåkaren" för såväl våld mot tjänsteman och våldsamt uppträdande. Ord står mot ord.

Allt kunde lätt lösas med att man studerade övervakningsfilmen från alla kameror som finns i spårvagnarna. Men kontrollanternas chef Paris, förlåt Frans(ke) Hilton svarar att det tänker dom inte göra. Vad fan har man övervakningskameror till, om inte för att lösa tvister som dessa?

Sådana här fall kommer att öka. Ända lösningen är gratis månadskort till alla som är skrivna i Göteborgs kommun (ja, och Mölndal då). Låt turister och kranskommunpedlarna betala, dom är ju ändå bara här och sliter på Våra grejor.

Såg en annan sak. Det framförs allt mer klagomål på våra nya spårvagnar, dom bullrar för mycket. Kan det vara en medveten handling av spårvägsansvariga? I en bullrig vagn hörs det inte när någon skriker av smärta när dom blir misshandlade av maktberusade färdbeviskontrollanter. Hmm.. Kan det vara så djävligt...

Inga kommentarer: