BloggRegistret.se

lördag 3 mars 2007

Kosmisk jämlighet

Art is making something out of nothing and selling it - Frank Zappa

Kosmisk jämlikhet innebär att allt och alla måste ha en motpol för att kunna existera överhuvudtaget. Det är ju mer eller mindre en fysikalisk lag, eller?

Kalla det Ying/Yang eller vad som helst, men enkelt beskrivet så är det ju skillnaden mellan två motpoler som vi upplever. Finns inte det ena så kan vi inte uppleva, känna, se det andra.

För att något skall vara hårt måste något annat var mjukt. För att något skall upplevas kallt måste något annat kännas varmt. Eller hur.

Men man kan gå vidare. För att någon skall vara rik, så måste någon annan vara fattig. Skall någon kunna vara glad måste någon annan vara ledsen. Och för att någon skall upplevas som klok så måste någon annan vara en idiot. Osv.

Nu kan man visserligen dra det här till sin spets. Om man känner sig ledsen, så bör man alltså då kunna klappa till någon som är glad (och som då blir ledsen) för att man själv skall känna sig glad. Men riktigt så är det ju inte. Fenomenet kosmisk jämlighet är inte något man kan styra själv (det är toppstyrt så att säga). Men man måste acceptera det. Alla kan inte vara glada, rika och kloka t.ex. Den Grå Jämställda Massan finns bara i politiska utopier.

Själv kan jag ha lite svårt att svälja tanken på att bara 50% av befolkningen är idioter. Tycker mera det verkar vara minst 90%. Men det kan kanske bero på att + och - poler dras till varandra. Dom flockas runt en liksom. Inte helt fel dock, då det få mig att framstå som en ännu klokare individ.

Det är mot denna bakgrunden som rörelsen MAV - Militanta AntiVeganer skapades. Alla militanta veganer borde tacka mig, då dom knappast hade funnits om inte MAV fanns.

Inga kommentarer: