BloggRegistret.se

fredag 9 mars 2007

Skrota jämlikhetstänket

In the end, the love you take is equal to the love you make - Paul McCartney

Kollektiva bestraffningar är lika obegripligt för mig som kollektiva belöningar. Att behandla en grupp utifrån en gruppindivids extrema förhållande till andra grupper är ta-mig-sjuttsingen helt ofattbart. Och verktyg, som t.ex kvotering, är något utav det sjukaste som finns.

Genom kvotering etablerar man bilden, tänket och myten om den aktuella gruppen. Man säger: "Men det är viktigt att lyfta fram den här gruppen", men menar i förlängningen "för själva lär dom aldrig klara av det". Inte nog med att man förnedrar Alla (ja, förutom dom som slår sig för bröstet över sin förträfflighet över att kommit på lösningen), det blir också ett lyft för dom som verkligen tror att gruppen i fråga är en lägre stående samling människor.

Fan, fatta att alla är olika. Genom att bedömma folk individuellt blir rören rakare, så att säga, och situationen blir i förlängningen bättre för Alla inblandade. Tro mig, avundsjuka och utopisk socialistjämlighet är ett större hot mot mänskligheten, än hur många blybensinslukande V8-or som helst.

Inga kommentarer: