BloggRegistret.se

onsdag 7 mars 2007

Djävla bildårar i Gbg

Finishing races is important, but racing is more important - Dale Earnhardt

Att köra bil i Göteborg, vid rusningstrafik, i och runt motorlederna över älven är ta mig fasiken ibland en nära-döden-upplevelse. Så många dårar, idioter, som tror att dom kan köra bil. Man blir ju nästan mörkrädd.

Värst är det runt påfarterna till dom större motorlederna. Vad händer där? Ju idioterna som skall ut på leden dom stannar och blinkar. Va?! Stannar och blinkar! Det är ju för sjutton bara att köra. Har deras mammor inte berättat för dom att man inte kommer någon vart genom att stå still och blinka?

Själv använder jag aldrig blinkers. Det är ju bara att tala om för andra vad man skall göra, och då är det alltid någon annan som tränger sig före. Nä, gasa, och tuta om något är ivägen. Det är så man tar sig fram. Ingen vill krocka, alltså alla släpper fram en påträngande kofångare. Tuffast kör, fegast kommer hem till en kall middag.

Lika djäkla illa är det vid trafikljusen. Folk kör ju inte. Alla verkar vänta på att bilen framför rör sig innan dom själva lägger i ettan och sakta rullar iväg. Resultat, det blir 5-meters luckor mellan bilarna och bara hälften så många kommer förbi innan det slår om till rött igen.

Va fan, titta på ljuset. När det blir grönt kör alla samtidigt, fler kommer iväg, stan töms snabbare på fordon och vi slipper massor av farliga tomgångsavgaser i stan. Sedär, trafikokunniga fegisar är lika med miljöbovar, det hör man minnsan aldrig från någon myndighet eller på anslagstavlan. Sjukt att folk inte kan skilja på orsak och verkan.

Inga kommentarer: