BloggRegistret.se

torsdag 10 april 2008

Vem fan säger Nej?

Läste om en undersökning som Sveriges kommuner och landsting (SKL) tydligen gjort/beställt angående Svenskens vilja att betala mer i skatt. Den påvisar att Svensken tydligen är ett mäkta solidariskt och moraliskt folk. Jo jo, när fan blev dom det..?

Allt går att bevisa med statistik och ledande frågor. Jag undrar hur enade den Moraliske Svensken skulle vara om frågan istället löd: "Vill du ha mer i plånboken, dvs betala mindre i skatt?". Jo enade antagligen, fast åt andra hållet då..

Och om regeringen helt plötsligt skulle höja skatten med motiveringen att pengarna skulle användas till vård och omsorg, tror jag medelmoralisten skulle stämma upp i ett ramaskik om brustna vallöften, och krav på omval.

Om en vanlig hederlig Svensk får frågan typ den som användes i undersökningen "kan du tänka dig att betala högre skatt för att alla ska få bättre service eller kvalitet när det gäller sjukvården?”, så kan man ju sätta sitt huvud på att han/hon skulle svara Ja. Vem fan vill skylta med att bara tänka på sig själv? Ingen Svenssonhycklare i detta landet i alla fall. Lik förbannat vann moderaterna valet på löftet om skattesänkningar....



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Denial is not a river in Egypt...