BloggRegistret.se

lördag 5 april 2008

Lön för mödan?

Läste att ingångslönen i landstinget för en nyutexaminerad sjuksköterska ligger på c:a 18400. En strejk är ju helt klart förståligt, speciellt med tanke på vad jag läste i en annan tidning idag. Igår la nämligen Centern fram ett förslag i en rapport med den genomtänkta titeln: "Från flykting till medborgare - Integration, ett gemensamt ansvar".

En utav punkterna gick ut på att nyanlända invandrare skall ingå ett avtal med kommunen, där den nyanlände lovar att "sköta sig", och därmed få aktiveringshjälp av kommunen. Den nyanlände skall erbjudas praktiktjänster "på arbetsplatser som stämmer överens med yrkesbakgrund och intressen", och för detta skall kommunen betala 15-20000 kr/månad i lön.

Jo jo. lyckades inte Bo Bylund på arbetsförmedlingen, så fixar Centern det med ett välformulerat förslag. Är det månne sjuksköterskor dom skall "välja ut" vid gränsen? En smartare lösning hade väl ändå varit att be Margareta Winberg dela ut en Trisslott till alla nyanlända. Vinner dom får dom stanna, förlorar dom är det tack och adjö. Det skulle ju lösa flera av dagens problem.

Dom som vinner och får stanna får ju på det sättet både pengar och status. Dom kommer inte att belasta kommunernas ekonomi, samtidigt som dom blir nationens hjältar (se mitt tidigare inlägg).

"Va smarta vi är" sa Bill till Bull. "Smarta, var ordet" sa Bull till Bill.....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: