BloggRegistret.se

fredag 18 april 2008

Barnens fel?

Läste imorse en artikel om författarinnan och psykoanalytikern Corinne Maier i SvD. Hon har precis släppt en bok där hon ondgör sig över hur onödigt det är att skaffa barn, att barn bara förstör ens egens utveckling och sociala liv. I mångt och mycket kan jag hålla med henne, barn blir verkligen en kil in i ens normala liv. Men att se det som ett problem, nja..?

Jag kan hålla med henne om att det är ett djävla tjafs idag om den ena kändis efter den andra som skall ha barn, eller hur dom ivrigt letar i u-länderna efter ett köpe-dito när dom själva inte kan. Det andas desperation, helt klart. Men i deras fall (superkändisens) är det nog snarare ett förtvivlat ikoniserande av sin egen person, där dom ser sig själva så perfekta att dom måste skaffa sig en avbild för att rädda världen. Men därifrån till att barn generellt bara är ett problem, är steget långt.

Synd att hon Corinne lägger skulden på barnen, att dom är i vägen och stjäl föräldrarnas tid. När det snarare är vi föräldrar som lägger ut hinder framför våra barn. Vi gör alla ett aktivt val om att bli föräldrar, men jag instämmer samtidigt helt med det hon säger om att mediatrycket på att bli förälder är stort.

Tanken finns att detta är en bok som skall sorteras under fliken "Humor", men jag vet inte. Om det är ironi från hennes sida har hon lyckats fullt ut med sin avsikt. Den att tjäna pengar på sitt författande. Ett smart grepp helt enkelt...

Länkar: Corinne Maier i SvD

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: