BloggRegistret.se

tisdag 29 april 2008

Den stolta fanan

Inte nog med att Thailands expresident Thaksin Shinawatra kommit på kollisionskurs med vår egen Sven-Göran Ericsson i Manchester City. Thaksins medverkan i den europeiska fotbollen har även gett honom (ytterligare) problem i Thailand.

Att han köpte Machester City var ju ett genidrag i syfte att skaffa sig goodwill-poäng i (fotbollstokiga) Thailand. En lyckad affär helt enkelt. Men vårt europeiska sätt att hantera nationsflaggor har däremot blivit ett problem för gode Thaksin.

Under en match i Premier League hade nämligen någon supporter med sig en Thailändsk flagga till en match för att visa sina sympatier till Man City's president. Problemet var bara att supporten även hade skrivit THAKSIN över hela flaggan, och så gör man minsan inte med en Thailändsk flagga.

Thailands utrikesminister Noppadon Pattama har nu tagit på sig att prata med klubben för att konstatera om flaggvisningen var en spontan supporter-händelse eller organiserad av klubben. Han tror i och för sig att det är ett "ovetande missöde", men om inte, ja då djävlar ligger britterna illa till...

Thaksin, han hovar in reklam om sig och sitt (slitna) namn.....

Länkar: Aftonbladet sport - The Nation

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: