BloggRegistret.se

söndag 20 april 2008

Fuck the Fack

Det är fanimej inte klokt. Hur man än vrider och vänder på obehagliga och upprörande situationer här i Sverige, så hittar man alltid ett lismande socialistikt fackförbund längst bak bakom kulisserna. Det där förlegade djävla broderskapet som är fan så mycket farligare än all samlad organiserad brotslighet i hela Sverige är ett förbannat ofog.

Nu senast är det Maria Abrahamsson i SvD som drar fram Polisfackets roll i samband med idiothanteringen av fallet Engla och Anders Eklund. Ser inte folk att fackförbunden bara är en inkomstkälla för facktoppen och samtidigt det största hotet mot oss arbetare?

Jag erkänner att facket, rent historiskt har utfört mycket, ställt en hel del till rätta. Men va fan. Det gjorde ångmaskinen när den kom också, ändå förlitar vi oss mer på datorer och kärnkraft idag...

Det bäste vore nog sjutton bäst att låta våran Kung få avgöra i tvistefrågor och utredningar som inte blir klara på, låt säga, 30 dagar. Han har nog mera kunskap, empati och redighet än alla samlade fack och politiska utredare i hela djävla Sverige. Han har ju kronan, ge grabben lite makt också...!!

Länkar: Maria Abrahamsson i SvD

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men snälla börje, det är väl knappast, polisfackets fel att det finns för få poliser och att en ensam utredare jobbar med 40 fall samtidigt, inklusive Pernilla fallet.

Tänk vad bra om folk kunde kolla upp lite fakta innan de skrev saker, så kanske vi hade fått ordning på samhället.

Börje the Man sa...

Hej Anonym

Jag refererade till artikeln. Fackföreningar över lag är något som måste strykas medhårs, annars djävlar...
Förändringar är ett hot mot klubbar som bygger sin existens på ev tidigare framgångar.
Dessutom nämner jag inte något om hur "dom" står i frågan om antal poliser inom kåren.

Anonym sa...

Hej Börje

Då skall jag informera att Abrahamsson är lite ute och cyklar.

Den tidigare rikspolischefen fick inte personalen emot sig så att han tvingades avgå pga att han ville genomföra förändringar. Utan det var för att han genomförde katastrofalt dåliga förändringar. Som ledde till sämre polisarbete.

Facket har väl den del inom polisen som pekat mest på att verksamheten inte fungerar medans RPS har skapat mer byråkrati för att kunna visa upp bättre statistik. Det är ju viktigare att man har X antal blåsningar per år än att man faktiskt tar Y antal rattfyllon.

Sen är det ju så att Polisen måste ha en fungerande arbetsmiljö med semester som alla andra människor, annars lär det haverara fullständigt.

Sen visst finns det extrema fackklubbar som är kontrproduktiva för sitt eget bästa, men inom polisen är väl det största problemet att cheferna faktiskt inte är poliser och har inte en aning om hur verksamheten fungerar på fältet.

Börje the Man sa...

Ok.. Kanon..!

Bra att saningen kommer fram, det är ju den vi eftersträvar. Sedan om den alltid kommer att vara ens egen är en annan sak...

Nu ska jag kolla på fotboll

Tack igen mr Anonym
Eller är det mr Anonym Polis...*