BloggRegistret.se

tisdag 22 april 2008

Margaretas nya spel

Kom ihåg var du såg det först, hos Börje the Man. Här följer ett tänkbart scenario hos Svenska Spel med Margareta Winberg i spetsen, och där sparkandet av Jesper Kärrbrink var första steget. Om gode Maggan får igenom sina åsikter i Svenska Spel, kommer det att innebära följande för oss spelare:

- För att få spela över huvudtaget måste du skaffa ett konto och ett spelkort hos Svenska Spel, all spelbetalning skall ske med kort eller via ditt konto på internet.

- För att kunna ladda ditt spelkonto med pengar, måste du ansöka om detta på socialen, som gör en utredning där din inkomst, dina konstnader och famljeförhållande utreds. Därefter får du ett årsbelopp, och en måndasgräns, för hur mycket pengar du kan använda i ditt spelande.

- Detsamma gäller vid statens kasinon. Betalning sker med spelkortet. Turister och utlänningar kan ansöka om kort på respektive Svenska Ambassad innan resa till Sverige.

Tro mig, det här ligger inte långt bort, och faller helt innom ramen för "lagom mycket spel" i ett socialdemokratiskt perspektiv. Skillnaden på ett socialdemokratiskt och ett normalt statligt företagande är enormt. Medan det normala statliga företagandet bygger på att tjäna pengar (som är grunden för allt företagande), bygger det socialdemokratiska på kontroll av än den ena, än det andra.

Det värsta med detta tänkta scenario är ändå att sannolikt mer än hälften av alla sossar som läser det här tycker att det är en alldeles utmärkt ideé.

Jo jo, snacka om spel...!

Länkar: SvD om Svenska Spel

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: