BloggRegistret.se

måndag 7 april 2008

Brevet från Lillan

Mona Sahlin skriver ett brev till Fredrik Reinfeldt där hon listar ett antal namn på felaktigt fängslade Kineser. Namn som han i sin tur skall ta upp med Kinas ledare, för annars tar det hus i helvete här hemma. För det är just det. Jag lovar att detta brev kommer bli något som ältas i debatterna långt framöver.

Syftet med brevet är snarare att få en hållhake på Fredrik å grabbarna, än att lyckas med internationell påtryckning. Hur mycket tror du att Kinas ledare darrar om nu gode Fredda tar upp namnen till samtal? Hur tror du att dom stora i öst ser på den deligation som snart skall besöka dom? Som ett litet pitoreskt inslag i vardagen, eller som en maktfaktor i världen...??

Nu får Mona något att slänga i ansiktet på slipsklädda moderater. Smart, faktiskt. Men att göra sken av att det skulle vara något annat, är bara patetiskt. Det värsta är ju samtidigt att Fredda verkligen tror att Kineserna bryr sig. Dom bryr sig lika lite om detta, som om Sverige skulle komma till OS eller vad som helst. Båten Götheborg kommer göra fler jipporesor dit ändå....

Och föresten. Varför använder inte Mona dom Riktiga kanalerna för att föra fram sitt budskap. Jag menar, hur högt smäller ett brev publiserat i SvD mot ett sms till mr Schulman?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: