BloggRegistret.se

onsdag 2 april 2008

Fler som han, tack

Få saker skulle få mig till att bli Socialdemokrat. Det ena är att alla andra blev Moderater, det andra att alla sossar var Leif Pagrotsky, en synnerligen vettig man.

I sin krönika idag på GP's ledarsida (Läs den här) slår han verkligen huvudet på den ursvenska (social-)demokratiska spiken. Där ondgör han sig, med all rätt, över blocktänkandet i den Svenska politiken. Han tar äntligen upp det faktumet att grupptillhörigheten inom politiken idag är viktigare än själva innehållet. Ett faktum som är på god väg att driva Sverige i fördärvet.

Det är för djävligt att dagens debatter i allmänhet, och valdebatterna i synnerhet, till 90% skall gå ut på att placera motståndarens parti på den färgrika skalan, blå till röd, och sedan ojja sig över vilken sida strecket dom hamnar. Idag gäller tyvärr den politiska principen "Vi mot dom", istället för "Vi för Sverige" som det borde vara.

Leif Pagrotsky frågar sig varför det är så här, och snuddar samtidigt på svaret när han även säger "väljarna har i vart fall inte bett om det". Precis! Det här är helt klart ett resultat av den fördummning av väljarna som folkvalda har ägnat sig åt sedan urminnes tider, och fortfarande gör i SVerige. Här anses vi inte mogna/vuxna nog att klara av en folkomröstning, eller än mindre välja mellan fler färgnyanser än två. Det ultimata hade varit om det också bestämdes att färgerna skulle bytas ut mot svart och vitt, för att verkligen undanröja alla möjligheter till feltolkningar.

Det är fult i Sverige att vara en individ. Alla skall simma omkring, lika "lyckliga" och "nöjda", i jämlikhetens gråa sörja. Det har Leifs parti tutat i oss och våra föräldrar i alla år. Då blir det så här. Kanske är vi friare i tanken här i Göteborg, eller helt enkelt normala, eftersom blockpolitiken inte verkar ha samma genomslagskraft här, precis som gode Leif påstår.

Jag hoppas hoppas, att Leif Pagrtsky inte bara tog upp detta ämne i sin gästkrönika "i brist på annat", utan att han verkligen jobbar och driver frågan vidare. Hans tankar kan verkligen förändra mitt, ditt och allas situation här i Sverige.

Kör hårt Leffe...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: