BloggRegistret.se

tisdag 8 april 2008

Banka vett i dom?

Att ha en åsikt, och få uttrycka den är en självklarhet. Men att ta sig rättigheten att slå sin egna verklighet i huvudet på "otroende", är mera diktatoriskt än något annat. Jag menar, att i Dalai Lamas, Tibets och Mänskliga Rättigheternas namn, kräva demokrati förståelse och ickevåld genom att använda sig av motsatsen gentemot dom som i sin tur uttrycker Sin åsikt, är fanimej patetiskt grottlikt. Dessa människor kan knappast ha studerat sin Dalai Lama, Buddha eller Gandhi, trots att dom säger sig slåss på deras sida.

Men så är det. Demonstrationer, mot t.ex OS facklan, kan väl vara helt ok. Men tyvärr drar dessa yttringar till sig folk som bara vill vara med där det händer. Att kedja fast sig ivägen, kasta saker, och försöka fysiskt hindra eller släcka facklan, är snarare ett uttryck för verbal impotens än ställningstagande i frågan i sig.

Själv tycker jag att det är varje medborgares rätt och skyldighet att ha, och stå för, sin egna åsikt. Vill man bära fackla eller tävla i OS, så skall man bestämma det själv. Det är inget en regering, eller annat organ, skall bestämma. Detsamma gäller om man tycker sig ha en annan åsikt, då säger man det. Att i något av fallen försöka elliminera folk med motsatt åsikt är som sagt mera diktatoriskt än något annat.

Självklart skall Sverige ställa upp i såväl invigning, som tävlingarna, i OS. Varför skall vi isolera Kina och dess folk ännu mer. Det är bara genom vår öppenhet som vi kan göra något, att sjunka till andras sandlådeperspektiv är enbart en stor förlust.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: