BloggRegistret.se

söndag 20 april 2008

Tempen på ett sjukt samhälle

Att vårt samhälle är långt ifrån frisk, kan man med lätthet se nu i den uppblossade konflikten mellan sjuksköterskorna och politikerna. Nu när det varslas om sjusköterskestrejk på måndag, så måste delar av strejken "vänta" tills politiker har kontrollerat så att den inte är samhällsfarlig..?? Är det inte det strejken handlar om, att påvisa sköterskornas viktighet..??

Om vi vänder på det. Om politikerna skulle strejka i samma utsträckning, alltså procentuellt lika många som nu sjuksköterskor skall göra. Hur samhällsfarligt hade det varit..?? Precis, snarare en lättnande suck. Med det i bakhuvudet så kan du ju börja jämföra deras löner, politikernas och sjuksköterskornas. Precis..!

Men samtidigt måste jag ju säga att man undrar ju lite över Vårdförbundet. Det är ju för fan samma sak varje gång det skall förhandlas. Ett ramaskri över hur lågt sköterskorna värderas, strejkhot/strejk, och sedan en uppgörelse som alla är Väldigt Nöjda med...

Ändrar sig förutsättningarna så förbannat mellan varje förhandling? Eller är förhandlingsresultaten så djävla urusla att dom inte räcker mer än ett par år..?? Personligen tror jag på det senare.

Sköterskorna bör ta i så dom spricker. Skit i strejken, men bli sjuka istället. Ni kan med lätthet bevisa att allt vad fackföreningar heter bara är ett djävla humbug i syfte att dämpa era förväntningar. Tänk att en Stor procentandel av vad ni betalar i fackföreningsavgift, går snabbaste vägen ner i era förhandlares magsäckar i form av knaperstekt oxfilé och apelsinsorbeér...

Kolla vad det slutliga resultatet kommer att bli av denna konflikten till slut, så förstår ni vad jag menar....

Länkar: SvD - Vårdmedling utan resultat

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: