BloggRegistret.se

söndag 8 april 2007

Våldsamma låtsaspoliser

If there is a hell, it waits for them, not us - Frank Zappa

Hör här, man kan bli förbannade för mindre, den värsta smällaren denna påsk. En 17-årig grabb har i dagarna åtalats för våld mot tre tjänstemän, tre biljettkontrollanter på spårvägarna närmare bestämt. Men kolla den här händelsen som ligger till grund för åtalet. Den är från november 2005.

17-åringen blir tillsagd att visa sitt färdbevis på en spårvagn på Avenyn. Han letar i fickorna, men spårvagnen hinner stanna vid "hans" hållplats innan han hittar det. Så han går mot utgången. Tre stycken kontrollanter sliter tag i honom, lägger ner honom och håller fast honom på trottoaren, alla tre alltså.

Det är mycket folk runt omkring, och minst tio stycken gör allt för att hejda kontrollanterna som dom tycker är mycket våldsamma. Det hela slutar med att 17-åringen polisanmäls för våld mot tjänsteman, en anmälan för varje kontrollant. Han åtals för att ha tryckt handen mot hakan på den ena, sparkat den andra på benet och hållit i lillfingret(!) på den tredje.

Inte nog med att det visade sig att han, 17-åringen, HADE giltigt månadskort. Under polisutredningen kallades inte ett enda vittne in, utan hela utredningen bygger på uttalande från dom tre kontrollanterna.

Det är ju för fan så man spyr. Biljettkontrollanterna här i stan är ta mej fan livsfarliga. Jag fattar bara inte vad det är för typer dom hittar till dom tjänsterna. Dom måste i alla fall vara djävligt bittra människor. Stackars satar. Sedan, angående polisens "insats", ja, vad säger man...?

Inga kommentarer: