BloggRegistret.se

onsdag 18 april 2007

Vill dom slåss - Låt dom slåss

When anger rises, think of the consequences - Confucius

Trenden är ju numer att supportergängen till våra fotbollsklubbar, bestämmer plats och tid, och sedan möts i våldsamma sammandrabbningar. Det kan väl vara ok. Alla som åker dit vet ju varför, och vad som kan hända dom, och så länge som detta sker utan risken att oskyldiga blir indragna, är ju som sagt ganska ok. För slåss, det kommer dom säkert att göra i vilket fall som helst.

Ganska förvånande fakiskt att ingen driven promotor insett detta föresten. Säkerligen är det mycket pengar att tjäna på dylika arrangemang, både från inblandade parter som eventuell publik. Men det är klart, organiserade fajter skulle nog inte funka. Det är ju det "olagliga" som antagligen är en del av dragningskraften för berörda inblandade.

I alla fall. Ovanstående kan jag faktiskt köpa. Men att storma en hoppborg utanför ullevi är fanimej obegripligt. Och hatet. Kan inte det stanna långt borta från själva arenan. Jag menar, "Hata hata hata Göteborg". Va fan är det? Skrålar dom samma sak när dom kommer Liseberg i sommar också??

Jag pekar inte bara ut AIK nu (även om hoppborgsstormningen igår var lite väl), säkerligen skriker IFK Göteborgs och många andra supportrar ut sitt hat mot hemmlagsstaden på andra arenor vid bortamatch. Va fan! Vad hände med "Assa brassa mandelmassa - Vi vill höra nätet prassla". Så lät det när jag var liten (det där lät som hämtat från en 40-tals film).

Inga kommentarer: