BloggRegistret.se

måndag 2 april 2007

Mera Sosse-TV

As long as somebody gets a laugh out of it, what the fuck? - Frank Zappa

Såg att socialdemokraterna skulle börja göra TV-sändningar, eller vad dom kallade det. Även om det handlade om att sända på You Tube, så kan det väl vara kul för dom. Dom har väl fått blodad tand nu efter Göran "Ozzy" Perssons eskapader. Även dålig reklam är bra reklam, som det så sant heter.

Men en grej förstår jag inte. Eftersom dom (de röde alltså) är emot politisk TV-reklam så menar deras biträdande partisekreterare Håkan Juholt, att detta mera är att se som en studiecirkel eller ett torgmöte???

Ok? Men om den är filmad och sedan visad för almänheten, är det inte reklam då? Svenska Akademins definition av ordet reklam är:
"Ett meddelande (t. ex. tidningsnotis, annons, broschyr), teckning, skylt, plakat, flim, radioutsändning o. d. som har till upp­gift att rikta allmänhetens uppmärksamhet på en vara, ett affärsföretag, en konstnär, en konstnärlig föreställning , ett konstvärk, en bok, en film o. d...."

Om jag tolkar detta rätt, så betyder det antingen att det inte finns något som kan kallas politisk reklam, eller så är även en filmad studiecirkel eller ett torgmöte just precis reklam. Han den där Juholt vet det också. Men precis som så många andra där uppe på den nivån, tror dom att dom kan behandla oss och prata till oss normala, som om vi var barn. Det är synd och skam.

Trodde han den där Juholt att vi skulle stå med mössan i handen och säga "Oj då, det har du rätt i", när han försöker förklara att Sossarnas nya digitala äventyr, inte är reklam? Eftersom dom säger i nästa andetag att sånt är fult.

Det verkar som det inte bara är gode Göran som har förutfattade meningar. Kanske är ett anställnigskrav, där uppe

Inga kommentarer: