BloggRegistret.se

tisdag 17 april 2007

USA - Dubbelmoralens väktare

I'm not a bad guy! I work hard, and I love my kids. So why should I spend half my Sunday hearing about how I'm going to Hell? - Homer Simpson

Nu efter den senaste massakern i USA, säger dom flesta styrande att det inte beror på deras liberala syn på vapen. Det är inte vapnet som dödar, utan människan som håller det, resonerar dom. Jovisst, men det kanske hade varit bättre om den sjuka människan bara fick tag på en pinne, istället för ett vapen. Eller?

Läste även för ett tag sedan om en kommun i USA som gjort ett försök att "skydda ungdomarna från sex" (ett annat hett ämne over there). För att få upp åldern på ungdomarnas sexualdebut, så matades dom under en längre period av (kristen) propaganda om hur man skall hålla på sig tills efter giftermålet. Resultatet av undersökningen/försöket blev noll och inget. Ungarna låg med varandra ändå.

Till försvar mot det dåliga resultatet sas det att försöket inte skulle ses som ett vaccin, alltså att en insats tidigt skulle fungera livet ut. Utan istället måste propagandan/hjärntvätten pågå livet ut. Motståndarna däremot stångar pannan blodig, och ber om sexualundervisning istället. Men nej, det är ju "snusk". Fy fan vilka trångsynta idioter.

Från USA har vi fått den bästa musiken och dom häftigaste bilarna och motorcyklarna. Dessutom får vi även vara tacksamma för den insikt vi får av dom. Om och om igen bevisar dom för oss andra att religon i allmänhet, och kristendom i synnerhet, skall man akta sig för. Det kanske inte alltid är försvarbart att försöka leva efter historiska lagar och regler. En del måste anpassas till vår tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett riktigt bra inlägg.

Anonym sa...

Jag håller med.

Men vad som än händer i USA eller andra delar av världen, så är ju det aldrig deras eget fel.

Och får dom (USA) någon gång lite emot sig då ska hela världen vara med att bekämpa terror hoten.

Kan ju var så att om man kan dela ut smäll efter smäll, så får man räkna med att man en dag får en smäll tillbaka eller?