BloggRegistret.se

måndag 12 november 2007

Stövelknecktarnas hämd

Det är skrämmande bilder och nyheter vi matas med från Italien nu. Lika oroande är det att inse att det antagligen inte är fråga om "om", utan "när", vi ser samma sak här i Sverige. Om inget görs alltså.

Ännu mer oroande är Stövelknecktarnas förslag till lösning. Dom pratar om att stoppa serie A spel ett antal veckor. Jaha, mycket kreativt, det stoppar nog dom flesta problemen.

I mina ögon finns det bara ett sätt att närma sig detta problem, och det är att engagera spelarna. Det är dessa Gudar som måste ut bland fansen. Det är dessa Gudar fansen lyssnar på. Fansen lär ju aldrig lyssna på en statsmakt som tar bort det dom älskar (strax efter att dom mördat en själsfrände dessutom). Hur mycket dom än skramlar med sköldar, batonger och andra vapen, så lär fansen ändå överrösta dom enkelt, med rop, skrik och våld.

Spelarna måste engageras som sagt. Över klubbgränserna. Det är en "förbrödning" där, som ger dom tydligaste signalerna. Ärligt talat så tycker jag faktiskt att detta är en skyldighet för dessa rika sportikoner. Utan publik och fans (hur bråkiga dom än är) så är spelarna och klubbarna, noll och inget. Dom, spelarna alltså, måste faktiskt inse vem som lever på vem, hur bister den sanningen än må vara.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: