BloggRegistret.se

fredag 16 november 2007

Kungen af Hammarkullen

För en 20-tal år sedan hade det namnet ingen positiv klang precis. Igår däremot så var den "riktiga" där ute i Hammarkullen på besök. Alltså han den XVI, Bernadotten.

Han var på besök, för att skaffa sig en liten inblick i dagens segregerade samhälle i allmänhet, och i Göteborg i synnerhet. Han sa att steget inte är långt mellan hans "hus" och bostäderna här i vår förort. Jo, jo.. Kanske menade han inte bildligt, utan kanske syftade han på det faktumet att han själv har invandrarbakgrund (och hans hustru i synnerhet).

Men trots allt, han är rätt cool den gubben, jag gillar honom. Han är den enda i Sverige som inte får säga vad han tycker, han skall alltid var politiskt neutral. Men han kan inte hålla sig ibland, och det tycker jag är jäkligt skönt.

Vi behöver ett kungahus med åsikter, tycker jag. Det skulle sätta lite mera press på dom riktiga dårarna där uppe (i Stockholm). Dom som aldrig skulle komma i närheten av titeln Kung/Drottning, men som vaknar varje dag i tron att dom är det.....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: