BloggRegistret.se

lördag 17 november 2007

Astrid Lindgren hyllning?

Man kan ju stilla undra faktiskt. Igår eftermiddag hade vi larm om en bomb i en bil parkerad bakom centralen här i Göteborg. Eller hade vi det? Polisens insats var lite väl "Kling och Klang" på sina håll.

Larmet utlöste i alla fall Stor avspärrning av gatorna runt omkring och utrymning av diverse närliggande hus. So far so good. Men det är helt klart att polisen här hos oss är stressad just nu (det har ju hänt en del sista tiden), så insatsen från deras sida blev ju som den blev, lite Lindgrenskt Kling Klang alltså.

Ett axplock:

- En busschafför på en Karlstadsbuss kom inte fram till sin hållplats. Eftersom han inte visste vad som hänt, gick han ur bussen för att fråga polisen. Då utökades plötsligt avspärrningarna, och den stackars chaffören hamnade på fel sida. Han fick inte gå tillbaka till sin buss, som lämnades full med passagerare ute i trafiken.

- Nils ErikssonsPlastens, vid tidpunkten välfyllda, bussvänthall utrymdes av ett gäng KlingKlangare som bildade kedja och föste ut allt folk. Detta spred såklart oro och skräck bland passagerarna, och någon lugnande information från vänthallens högtalarsystemet kunde dom inte få heller. Eftersom polisen börjat med att utrymma trafikledartornet. Tydligen fanns där ingen polis med (dolda) karaokeambitioner som kunde greppa mikrofonen och få ur sig ett litet, men ack så lugnande meddelande.

Jo jo... Polisen har mitt förtroende här i Göteborg, dom är säkert bra på många sätt, men stresshantering är tydligen inte deras starkaste sida. Det säger ju historien också (läs, dom välkända Göteborgskravallerna här för X antal år sedan)....

Tack å lov, det var ingen bomb. Fan vet hur Farbror Blå skulle kunnat hantera det..?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: