BloggRegistret.se

tisdag 20 november 2007

Matkrig i Göteborg

Göteborg är en delad stad. Det visar sig att dom stora matkedjorna delat upp staden sinsemellan. Hisingen är Coop-Hood, centrala Gbg är Hemköp/Willys-land, medan området Öster om Heden är att betrakta som ICA-territory. Själv är jag en stolt Coop-homie, med kort och allt.

Jag kommer ihåg den roliga och sanna anekdoten om Konsumreklamen under dom första stapplande åren av dåtidens Konsumkoperativ. Reklamen gick ut på att locka nya meddlemmar/delägare till det nystartade koperativet (i sann 60-talsanda). Stora afficher med glada människor, kvinnor, barn, män, familjer, ja alltså urtypen av den tidens glada trygga Svenskar, kröntes med texten "Kom med i det glada Konsumgänget".

Någon snillrik klottrare kom på idén med att sätt två prickar över o:et i Konsum, och texten/bilden fick helt plötsligt en helt annan innebörd. Skenheliga 60-tals Sverigen satte såväl kaffe som pilsner i halsen när texten istället löd: "Kom med i det glada Könsumgänget".

Det var slutet på den kampanjen, med inte på koperativet. Idag heter det som sagt Coop, och äger min del av Göteborg. Men nog pratat om det nu. Dags att statuera exempel. Själv skall jag ta färjan över till fastlandet och spotta på Hemköp-affärer. Man måste visa var man står...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: