BloggRegistret.se

fredag 9 november 2007

JÄMO - Rena drömyrket

Vår nya JÄMO, Ann-Marie Bergström får 62 000 i månaden. Det är ju för fan hutlöst! Smaka på det, 62 000 kr, inga småpotatis precis. Hennes tjänst/insats i samhället är alltså mer än dubbelt så viktig än min som tekniktjänsteman. Ok, det kanske den är. Men är den 2-3 gånger viktigare än insatserna från under- och sjuksköterskor, lärare, poliser, osv? Det vete fan.

Att hon sedan fick 17% mindre än sin manlige företrädare, är ju mera bara skrattretande. Speciellt med en Jämstalldhetsminister som bara svarar: Inga kommentarer.

Men åter till frågan. Visst är det sjukt att det är titeln och inte den verkliga samhällsinsatsen som är lönegrundande? Om det nu har varit så bra (och jämställt) under en jäkla massa år med socialdemokratiskt styre, hur kan dagens klassamhälle se ut som det tydligen gör nu idag. Nu är det texten på visitkortet som väger tyngst vid löneförhandlingarna, och själva arbetsresultatet bara rinner ut i typiskt Svenskt. "Men dom menar ju väl".

Jag längtar till dagen då dom styrande släpper och begraver sitt livsmotto: "Om moral är bra. Då måste ju dubbelmoral vara dubbelt så bra"

Inga kommentarer: