BloggRegistret.se

onsdag 5 december 2007

Kejsarens nya kläder

Kungen av Thailand, Bhumibol Adulyadej, har officiellt en egen färg, kanariegul. Eftersom han är född på en måndag, och måndagens färg är gul, så är det så. Allt som har med honom att göra är gult, flaggor, symboler, bilder, ja allt.

Thailändare klär sig också i gult för att hylla sin avgudade kung, och det finns till och med en speciell, officiell och dyr, gul piké-tröja med kungaemblemet över hjärtat som alla bär vid speciella tillfällen. Idag den 5:e dec är t.ex en sådan dag, då han nämligen fyller 80 år.

Nu är det bara det att den senaste tiden har kungen skojat lite med sina undersåtar, och verkligen satt myror i huvudet på folket. Ett antal gånger den senaste månaden har kungen åkt till och från sjukhuset pga av en lättare stroke han brabbades av för ett tag sedan, och varje gång som han visat upp sig efter sjukhusvistelsen, så har han haft en ny färg på sin kavaj, inte den gula alltså.

Strax efter att han synts i sin nya färg, så har även Thailändarna börjat klä sig i samma färg, av ren sympati. Försäljare har spänt inväntat kungens nästa framträdande, för att sedan kunna fylla sina hyllor med "rättfärgarde" (lättsålda) kläder. Kungen har till och med visat sig en gång, alla goda råd till trots, i den oturföljda röda färgen. Vilket i sin tur har lätt till ett rödklätt oroligt folk.

Kungen själv säger att det räcker med att vara tråkig pga av sin ålder, man kan ju klä sig modernt ändå. Och appropå det röda färgvalet, kommenterar han bara,att rött är söndagens färg och fler av hans familjemedlemmar är söndagsbarn utan allt för mycket otur i livet...

Jo jo, han är cool den gamle monarken. Hoppas han får en bra födelsedag.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: