BloggRegistret.se

onsdag 19 december 2007

Dyrare med invandrarsex?

Man kan ha åsikter om våran prostitutionslag här i Sverige, men den är som den är. Dock är det kul att notera hur våra lagvrängare nästan vrider nacken ur led i sin iver att följa den på "rätt sätt".

Här i Göteborg har vi sedan en tid den "Ryska kopplerihärvan", där ett antal människor åkte dit för traffiking av unga ryska tjejer. Inget att säga om det, helt ok. Men deras kunder, som också åtalades, dom har nu fått sin andra dom i hovrätten. Där skärptes straffen för en del utav männen. Istället för straffet, som hittills varit praxis för dylikt brott, på 50 dagsböter, ändrardes den till 60 dagsböter och villkorligt fängelse.

Anledningen? Jo, rätten skriver i sin dom att det som försvårar för männen att: "Dom kände till att dom sexsäljande kvinnorna var organiserade, samt att kvinnorna var av utländsk härkomst och endast vistats i Sverige en kort tid"...!

Detta måste ju betyda i sin förlängning att det är ett mindre alvarligt brott att köpa sex av en svensk kvinna (eller utländsk som varit här länge) som jobbar i egen regi, så att säga (regeringens önskemål om fler ensamföretag slår igenom överallt). Det blir alltså förmildrande..?

Tänk på det alla ni (konstiga) män som skall julhandla lite kärlek i dagarna. Fråga efter pass och/eller uppehållstillstånd först.

Vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand kommenterade det skärpta straffet med ett rungande: "Det var tillfredsställande"... Jo jo, dom där uppe vet verkligen hur man väljer rätt ord vid rätt tillfälle...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: