BloggRegistret.se

fredag 2 maj 2008

Att snacka går ju...

..men att snacka så det går, är ju som bekant en svårare konst, och knappast något man tillskriver en 1:a maj demonstration i allmänhet, eller socialdemokrater i synnerhet. Att Sverige ska stå still en hel dag bara för att rikets samlade rödgardister skall få gå armgång genom stadens gator och sjunga sig hesa med internationalen, är fanimej det mest löjeväckande vi har idag. "Sista striden är här.."..? Är det inte dags att slutföra den bataljen snart?

Våra kära sossar har haft nog så lång tid på sig här i Sverige att fixa till allt det dom hojtar om. Det är ju för fan samma paroller nu som i 1:a majdemonstrationens födelse. Och efter att ha kollat in stollarna på Avenyn här i Göteborg igår, så vetefan om inte demonstranterna var desamma likväl.

En sosse har alltid svar på tal. Frågeställningen ovan, om det inte är dags att göra något snart, bemöts i 9 fall av 10 av att det är så mycket som går emot dom..!? Dom verkar alltid slåss i underläge, i alla fall enligt dom själva. Grejen är ju bara det att det måste dom göra, annars faller hela deras resonemang. Även om dom skulle ha majoritet så måste dom göra allt för att skapa underlägenshet, bara för att skaffa sig sympatier. Löjeväckande..!!

1:a maj med dess demonstrationer är sannerligen en passande bakfylledag efter Valborg. FOlknykterhetens dag kunde inte varit mer passande. Ångesten vilar som en blöt yllefilt över folk en sådan dag, helt i linje med "Upp till kamp"-nojja...

Som sagt, snacka går ju, och när det sedan inte går längre, gör man bara som våran senaste "landsfader-wannabe" Göran Persson, drar på sig storbondestövlarna och "varvar ner". Så nära jorden och gräsrötterna han är idag, det har han aldrig varit förut...

Länkar: "Raka besked" i SvD

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Klicka här om du uppskattar Börjes Blogg. Tack!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Inga kommentarer: